Nieuws Limburg Outplacement voor 50 mensen bij Ambiance

Outplacement voor 50 mensen bij Ambiance

Outplacement voor 50 mensen bij Ambiance

De VDAB heeft een tewerkstellingscel in het leven geroepen om de medewerkers van het failliet verklaarde confectiebedrijf Ambiance in Bilzen te helpen in hun zoektocht naar een nieuwe job. Alvast zo’n 50 mensen kunnen er terecht. Maandag heeft de rechtbank zoals verwacht het faillissement uitgesproken van het confectiebedrijf Ambiance in Bilzen. De rechtbank stelde drie advocaten van het kantoor Schepers in Tongeren aan als curatoren. Zij moeten het faillissement verder afwikkelen.

Eerder had de directie al de boeken neergelegd. Het bedrijf kon met de beste wil van de wereld niet meer concurreren met de ateliers uit de lagelonenlanden.

Met het faillissement van Ambiance komt er een einde aan meer dan 50 jaar confectie in Bilzen. Ambiance werd in december 1961 opgericht onder de naam Belmoda door de Nederlander Jo Hinskens. De Nederlandse winkelketen C&A was één van de eerste grote klanten van het Bilzerse atelier.

Outplacement

Dankzij een maatregel van de Vlaamse overheid kan de VDAB het initiatief nemen om een tewerkstellingscel op te richten. Dat houdt onder meer in dat een outplacementkantoor onder de arm wordt genomen om de getroffen werknemers te begeleiden naar een nieuwe job. De meesten van hen zijn veertigers en vijftigers.

Volgende dinsdag verzamelt de interventiedienst van de VDAB samen met de vertegenwoordigers van de vabkonden de voormalige werknemers van Ambiance voor een eerste toelichting over de tewerkstellingscel. De stad Bilzen stelt daarvoor lokalen ter beschikking. “Wij zijn blij dat het stadsbestuur het dossier mee ondersteunt,” zegt woordvoerder Luc Smeets van VDAB.

De voormalige werknemers van Ambiance moeten zelf niets doen, zij worden door de VDAB gecontacteerd.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.