Nieuws Limburg Overgenomen café zwaait open op eerste dag na lockdown

Overgenomen café zwaait open op eerste dag na lockdown

Overgenomen café zwaait open op eerste dag na lockdown

Het zal je maar overkomen: je neemt een café over en nog voor je de eerste pint hebt getapt, moeten de deuren voor onbepaalde tijd dicht. De broers Stijn en Ben Brepoels hebben van de nood een deugd gemaakt door de zaak ’t Spwùr in Eigenbilzen grondig te renoveren. Maandag kon het grote publiek voor het eerst kennismaken met het vernieuwde concept.

Stijn Brepoels, die met zijn Group Brepoels gespecialiseerd is in camerabewaking en andere audiovisuele technologie, is van vele markten thuis. Enkele maanden geleden zag hij een opportuniteit in de overname van café ’t Spwùr aan de sporthal in Eigenbilzen. “Samen met mijn broer hebben we het potentieel van deze zaak positief ingeschat en besloten om de stap te wagen”, zegt hij. “Er was toen nog geen sprake van de lockdown. We waren graag een beetje vroeger opengegaan, maar de voorbije maanden hebben ons wel de tijd gegeven om het concept dat we voor ogen hadden te verfijnen, en in de praktijk om te zetten.”

Het café was vroeger een bruine kroeg en mikt na de grondige restyling op een breder publiek. Zo staan er nu ook cocktails op de kaart. “Het interieur is heel wat frisser en gezelliger”, vindt Stijn, die zelf de handen uit de mouwen heeft gestoken bij de verbouwingswerken. “Voor de ideeën hebben we hulp gekregen van Lieze Geebelen van Proactify, die met haar ‘female touch’ en gevoel voor huiselijkheid, de juiste interieur-accenten heeft toegevoegd. Ook het ruime, overdekte buitenterras hebben we aangepakt.”

Nu de horeca maandag de deuren mocht heropenen, is café ’t Spwùr meteen op de trein gesprongen. “De reacties van de eerste bezoekers zijn heel positief”, aldus nog Stijn Brepoels. “Gezien de corona-maatregelen draaien we nog niet op volle toeren, maar we hebben er alle vertrouwen in dat we hier spoedig een trouw cliënteel zullen opbouwen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.