Nieuws Limburg Overleg bij Bandag zit muurvast

Overleg bij Bandag zit muurvast

Overleg bij Bandag zit muurvast

Het personeel van rubberproducent Bandag in Dilsen-Stokkem heeft donderdagmiddag een verbeterd CAO-voorstel van de directie verworpen. De staking die er eerder deze week spontaan uitbrak, blijft dus gehandhaafd.

Wegens klachten over hoge werkdruk, het uitblijven van een nieuwe CAO en het slecht functioneren van de bedrijfsleiding in het algemeen, hebben de 150 werknemers van Bandag Europe sinds woensdag het werk neergelegd. Donderdagmorgen vond er dan een overleg plaats tussen de vakbonden en de directie, waarbij een verbeterd voorstel qua loon- en arbeidsvoorwaarden op tafel kwam.

Na de middag hebben de bonden dit voorgelegd aan hun achterban, maar die heeft met ruime meerderheid de tegemoetkoming gekelderd. “Het probleem is dat het hier niet alleen draait om centen”, aldus ACV-mandataris Eddy Kellens. “Een belangrijk deel van het ongenoegen gaat over het algemeen beleid, en dat kan je niet zomaar uitvegen met enkele goedbedoelde actiepunten op papier. De mensen moeten het gevoel krijgen dat er daadwerkelijke een mentaliteitswijziging op komst is. Tot die tijd zal de staking dus aanhouden.” Een nieuw overlegmoment met de directie staat nog niet op de agenda. De poorten bij Bandag blijven dus tot nader order dicht.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.