allergenen

Overname moet Berings bedrijf naar Europese top brengen

Fooddesk, een data- en softwarebedrijf uit Beringen heeft de sectorgenoot Ingrediënten Informatie Nederland (IIN) overgenomen. Beide ondernemingen geven informatie aan koks en voedingshandels over allergenen, voedingswaarden, voedselveiligheid, enzovoort. Fooddesk wil nu snel doorstomen tot de Europese top in software voor voedselveiligheid.

Na de oprichting in Oevel (2015) en een passage in Hasselt (investering LRM), opereert Fooddesk inmiddels vanuit Beringen. Het bedrijf beschikt over een uitgebreide databank en platform om klanten, zoals koks, te informeren over de samenstelling van hun gerechten. Zo kunnen zij op hun beurt -volgens de geldende wetgeving- de consumenten inlichten en het risico verminderen dat ze iemand eten voorschotelen waar die niet tegen kan. Een succesverhaal, want op vier jaar tijd implementeerde de start-up zijn technologie bij 900 bedrijven en organisaties in België en Nederland. Dit zowel in de retailsector als in de horeca, maar vooral in de gezondheidszorg (ziekenhuiskeukens, etc.). Verdere groei wordt vooropgesteld, vandaar dat vorig jaar bij een nieuwe kapitaalronde, nog 2,3 miljoen extra middelen werden ingebracht door investeerders als Fortino Capital, de Limburgse Investeringsmaatschappij LRM en een aantal privépersonen.

Die extra middelen laten Fooddesk toe om ook extern te groeien. De overname van IIN is een stap in de ambitie om Europees marktleider te worden. CEO Tammo van Leeuwen kondigt aan dat ook het platform zelf performanter zal worden, onder meer door het gebruik van Internet of Things (IOT) en Artificial Intelligence (AI).