Nieuws Limburg Overname stuwt Gheys naar 100 miljoen

Overname stuwt Gheys naar 100 miljoen

Overname stuwt Gheys naar 100 miljoen

De transport- en logistieke groep Gheys (uit Genk, Beringen en Mol) neemt de Nederlandse transporteur Witolox Logistics over. Met een omzet van 5 miljoen euro die erbij komt, stevent Gheys dit jaar af op 82 miljoen. “Over 3 jaar moeten we de kaap van 100 miljoen omzet kunnen overschrijden”, aldus een ambitieuze CEO Ronny Joos.

Het familiebedrijf Witlox is al ruim 30 jaar gespecialiseerd in nationaal en internationaal bulktransport voor de petrochemische sector. Het telt vandaag een 20-tal combinaties en wordt geleid door Tinny Witlox. Het werkterrein is voornamelijk de Benelux en Duitsland. De verkoop van het bedrijf aan Gheys is een oplossing voor de continuïteit van het management. Bovendien wil Witlox sterk te groeien met de ondersteuning van een grotere groep.

Ronny Joos, CEO van Group Gheys, kadert de overname in strategisch opzicht: “We hebben de keuze gemaakt om in het internationaal bulktransport verder te groeien, met een internationale vloot en hubs in diverse Europese landen. Met Witlox erbij kunnen we de capaciteit voor onze klanten verzekeren en optimaliseren. Dat is nodig, want het Europese Mobility Pack zal, bovenop het grote tekort aan nieuwe chauffeurs, een grote impact hebben op de beschikbare vlootcapaciteiten binnen Europa en zal leiden tot een toenemende druk op de kosten.”

Daarmee is Gheys niet uitgewinkeld. “In de nabije toekomst kijken we nog naar andere landen”, zegt Dirk Gheys voorzitter van de Raad van Bestuur. Ook in eigen land wordt verder geïnvesteerd. Zo zal in Beringen in 2022 bijkomende opslagcapaciteit in zowel bulk- als palletgoed worden bijgebouwd.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.