Nieuws Limburg Overnemer voor Vanbockrijck Beton (Borgloon)

Overnemer voor Vanbockrijck Beton (Borgloon)

Overnemer voor Vanbockrijck Beton (Borgloon)

Investeringsmaatschappij E-Capital heeft in Borgloon de firma Vanbockrijck Beton overgenomen. Het bedrijf met een jaarlijkse omzet van 30 miljoen euro, stelt 100 mensen tewerk, en is gespecialiseerd in betonnen prefabelementen. Rudy Aertgeerts, voormalig divisiedirecteur van de Ierse bouwgroep CRH, wordt de nieuwe directeur bij Vanbockrijck.

Vanbockrijck Beton bestaat sinds 1987 en heeft productiesites in Borgloon en het Duitse Gross Rosenburg. Er worden betonelementen in prefab gemaakt, zoals keerwanden, silopanelen en sierelementen. De producten vinden hun toepassing in de landbouw, infrastructuur en bouwsector. Gaandeweg groeide het bedrijf uit tot een gerenommeerde speler.

VB IonenNu stichter Mathieu Vanbockrijck de tijd rijp vond om een stap opzij te zetten, heeft hij in het investeringsfonds E-Capital een nieuwe aandeelhouder gevonden. E-Capital beheert het risicokapitaal van voornamelijk Belgische industriële families en ondernemers. In Limburg behoort de kousenverdeler Global Impact uit Genk tot de portefeuille van E-Capital. De maatschappij brengt niet alleen de financiële middelen bij, maar neemt waar nodig ook de operationele management waar. In dat opzicht werd met Rudy Aertgeerts, voormalig hoofd van de West-Europese prefab betondivisie van CRH, een ervaren directeur aangesteld bij Vanbockrijck. Aertgeerts wordt ook mede-aandeelhouder (4,7%). E-Capital tekent voor 81,3% van de aandelen, terwijl Mathieu Vanbockrijck 14% behoudt en ook in de raad van bestuur blijft zetelen.

E-Capital heeft alvast de ambitie om de producten van Vanbockrijck ruimer te verspreiden in Europa en zo het bedrijf systematisch uit te bouwen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.