Overpeltse fabrikant hekwerk doet poorten dicht

Nadat de groep Van Merksteijn in Overpelt nog geen jaar geleden de sluiting aankondigde de bedrijfstak die ijzerdraad maakt, heeft het personeel van de dochteronderneming Van Merksteijn Fences, nu ook te horen gekregen dat deze afdeling hekwerk dicht gaat. Hierdoor verliezen een 20-tal mensen nog voor het einde van dit jaar hun baan.

Van Merksteijn is een familiale onderneming van Nederlandse origine, die al een tijdje in zwaar economisch weer verkeert. In België stapelden de miljoenenverliezen zich op. Daarom werd in oktober vorig jaar de sluiting aangekondigd van de draadtrekkerij Van Merksteijn Quality Wire in Overpelt, waar 50 mensen werkten. Ook de vestigingen in de Nederlandse gemeenten Donk en Beek moesten dicht. Aangezien de Noord-Limburgse draadtrekkerij het basismateriaal leverde voor het hekwerk van de andere onderneming, Van Merksteijn Fences, werd toen al gevreesd voor het voortbestaan van die laatste tak.

Een vrees die nu werkelijkheid wordt, aangezien de directie aan het personeel van Van Merksteijn Fences de sluiting heeft aangekondigd. Zowel het productiebedrijf als het distributiecentrum zullen nog voor het einde van dit jaar de poorten dicht doen. Nog eens 20 mensen verliezen daardoor hun job.