Nieuws Limburg Overpeltse keukenbouwer vindt niche bij andersvaliden

Overpeltse keukenbouwer vindt niche bij andersvaliden

Overpeltse keukenbouwer vindt niche bij andersvaliden

De Overpeltse keukenzaak L&E Interieur heeft een volledige afdeling uitgebouwd met keukens die speciaal voor mensen met een fysische beperking zijn uitgerust. Vanuit heel Vlaanderen is er belangstelling voor deze nicheproducten. “Wat begonnen is als een eenmalig maatproject voor een klant, is intussen uitgegroeid tot een echte specialisatie,” zegt zaakvoerder Jos Schevernels. “We hebben diverse toestellen en technieken in huis die kunnen gecombineerd worden tot een uniek project in functie van de specifieke behoeftes van de klant. Want iedere andersvalide is… anders en heeft dus eigen wensen. Zo is het mogelijk om de werktabletten en de toestellen elektrisch te verstellen in de hoogte, zodat zowel rolstoelgebruikers als staande huisgenoten de keuken kunnen gebruiken. We zorgen er ook voor dat er onder de werktabletten of het fornuis geen kasten zitten, zodat er met een rolstoel onderin kan gereden worden. De ovens hebben telescopische rails om eenvoudig de gerechten eruit te halen. Kortom, er zijn tal van mogelijkheden.”

Minder in Limburg
L&E Interieur heeft voor deze afdeling een eigen website laten ontwikkelen, die intussen druk wordt bezocht vanuit heel Vlaanderen. “Er zijn tal van ziekenhuizen en andere hulpverleners die naar ons doorverwijzen,” zegt Jos Schevernels. “Toch merken we dat in Limburg de belangstelling onder het gemiddelde blijft. Allicht heeft dit te maken met het meer zorgzame karakter van de familieleden hier, waarbij andersvaliden minder op zichzelf zijn aangewezen en alles voor hen wordt gedaan. In regio’s waar ze meer eigen verantwoordelijkheden opnemen, schakelt men ons sneller in.”

L&E wil deze specialiteit verder uitbouwen. “Het is ons doel dat je niet kan zien dat de keuken is aangepast. De materialen, kleuren, afwerking,… alles moet hetzelfde zijn als bij conventionele keukens. Een hele uitdaging, want onze collega-keukenbouwers willen er niet aan beginnen. Alleen al de tijd die je moet investeren om met de klant alle maatwerk grondig te bespreken. En ook de doorlooptijd van het project schrikt vele collega’s af, want het kan soms 2 jaar duren vooraleer de klant zijn subsidies heeft van het Vlaams Fonds.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.