Nieuws Limburg Overpeltse vleesmachine in primeur naar Chicago

Overpeltse vleesmachine in primeur naar Chicago

Overpeltse vleesmachine in primeur naar Chicago

Infrabaker, een bedrijf uit Overpelt dat ovens ontwikkelt en produceert voor de voedingsindustrie, heeft een gloednieuwe machine gemaakt waarmee het de wereld wil veroveren. Het gaat om een oven die ronde vleesproducten zoals salami’s of hammen al rollend kan gaar koken of rijpen. Infrabaker gebruikt hiervoor infraroodstraling.

infrabaker De Infrabaker Roller Cooker gebruikt een transportband die het product gelijkmatig draait en vooruitstuwt, zodat de infraroodstraling het langs alle kanten raakt. Er is ook een mechanisme om de afstand tussen de lampen aan te passen, zodat iedere worst of ham de juiste behandeling krijgt.

De nieuwe Infrabaker Roller Cooker zal voor het eerst te zien zijn op de voedingsbeurs Process Expo Chicago van 3 tot 6 November. In een filmpje hieronder zie je hoe de Overpeltse uitvinding precies werkt.
http://www.youtube.com/watch?v=p1KuJ1kdFEI

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.