Nieuws Limburg Overpeltse zwembadfabriek investeert 3 miljoen

Overpeltse zwembadfabriek investeert 3 miljoen

Overpeltse zwembadfabriek investeert 3 miljoen

De Nederlandse producent van polyester zwembaden Starline heeft in Overpelt een nieuwe fabriek van 5000 m2 gebouwd voor de productie van afdekkingen voor zwembaden. Daar is een investering mee gemoeid van drie miljoen euro. Starline investeerde het voorbije anderhalf jaar 11 miljoen euro in Overpelt. Met de bouw van de nieuwe fabriek, die eigenlijk op het grondgebied van Lommel ligt, heeft Starline Pools & Equipment zijn hele productie gecentraliseerd in Overpelt. “Tot nu toe werden de Roldeck-zwembadlamellen nog in Valkenswaard geproduceerd, maar omdat de zwembaden vaak samen met de afdekkappen worden verkocht, was het in functie van de efficiëntie logisch dat we die productie ook naar Overpelt zouden overhevelen”, aldus verkoopsdirecteur Victor de Vries. Het hoofdkantoor en de showroom blijven in Valkenswaard.

Een Starline-bad van dealer TVS Fiber.

Starline produceert in Overpelt zo’n 350 zwembaden per jaar. Omzet- en winstcijfers worden niet bekendgemaakt. Het bedrijf is eigendom van Stan Vangansewinkel, zoon van Leo Vangansewinkel, bekend van de gelijknamige recyclagegroep.

Groei
Volgens Victor de Vries ondervindt Starline momenteel relatief beperkt impact van de crisis. In een aantal landen worden zelfs leuke groeicijfers genoteerd. Momenteel draait de fabriek op volle toeren. “We leggen nu een voorraad aan tegen het hoogseizoen straks”, legt Victor de Vries uit. Het bedrijf telt een kleine 70 werknemers, waarvan de helft in Overpelt.

Starline vestigde zich in 2010 in Overpelt. Het bedrijf investeerde toen acht miljoen in een ultramoderne fabriek waardoor de productie van polyester zwembaden vanuit een verouderde fabriek in het Nederlandse Deventer naar limburg werd overgebracht.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.