Nieuws Limburg Paesen overgenomen door kleinere sectorgenoot

Paesen overgenomen door kleinere sectorgenoot

Paesen overgenomen door kleinere sectorgenoot

Wat al even in de sector geweten was, heeft bouwmaterialengroep Paesen uit Peer nu officieel gemaakt: het bedrijf wordt overgenomen. Koper is Van Pelt uit Zoersel, die door de overname de grootste groothandelaar in bouwmaterialen in ons land wordt.

Paesen stond al een tijdje te koop. Aan ge├»nteresseerden geen gebrek. Dat er een overnemer was gevonden, was geen geheim, maar de details werden tot dusver niet officieel meegedeeld. Nu komen Paesen en koper Van Pelt wel naar buiten met de bevestiging. Beide toeleveranciers aan de bouwsector smelten samen. Zo ontstaat een groep met een omzet van zo’n 145 miljoen euro (waarvan 85 bij Paesen) en 340 werknemers.

Van Pelt wordt zo de grootste toeleverancier van bouwmaterialen aan aannemers. De familiale onderneming met hoofdkantoor in Zoersel heeft nog een aantal andere activiteiten, zoals grond- en afbraakwerken, containerservices en tegelwerken. Er zijn ook 2 betonfabrieken, die door de toevoeging van Paesen in Houthalen-Helchteren, de capaciteit in de groep zien verdubbelen.

De familie Paesen blijft operationeel actief in de fusie-onderneming.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.