Nieuws Limburg Palen, zuilen, boxen en schermen: veiligheid Made in Limburg!

Palen, zuilen, boxen en schermen: veiligheid Made in Limburg!

Palen, zuilen, boxen en schermen: veiligheid Made in Limburg!

Het staat als een paal boven water: Limburgse ondernemers tonen hun creativiteit om collega’s veilig door de crisis te loodsen. Het regent nieuwe initiatieven van alle mogelijke beschermings- en preventiemiddelen om de vieze beestjes buiten te houden. Zoals:

 

Ontsmettingsboxen:
Cumerco, een medisch bedrijf uit Wellen, heeft al meer dan 1.000 boxen met anti-coronamateriaal verkocht aan andere ondernemingen. Onder meer poetsbedrijf Bright Squad gaf aan iedere medewerker een box, die 50 chirurgische mondmaskers en een bus alcoholgel met pompje bevat.

– De drie Limburgse bedrijven Boldt (Dirk Koopmans), Tex.Vision (Sander Helven) en MTF (Peter Schreurs) hebben samen een box gemaakt, gevuld met handgel, mondmaskers, handschoenen en hygiënedoekjes. De boxen kunnen worden uitgedeeld aan medewerkers of aan de ingang van het bedrijf worden neergezet.

Ontsmettingspalen:
– Hetzelfde trio heeft ook een paal ontwikkeld die met dezelfde ingrediënten naast de voordeur of achteringang van iedere zaak kan geplaatst worden. Alleen wie proper is, komt erin!

– En ook racepiloot Dylan Derdaele is uit de startblokken geschoten. Nu hij niet uit de pits mag om aan autosport te doen, heeft hij een display gemaakt (foto) waarmee de handen kunnen ontsmet worden. Er zijn intussen al 500 stuks van verkocht. (info: dylan@derdaele.be)

– FDS Promotions (Lommel) heeft door L&D Jet Techniek een aluminium zuil laten maken waarbij de verstuiver kan geactiveerd worden met een voetpedaal. Een korte druk op de pedaal zorgt voor een dosisantibacteriële, desinfecterende handgel. (info: isabel@fdspromotions.com)

– Nog een Limburgse zuil is die van Wolters-Mabeg uit Kinrooi. De hygiënische totem en afvalbak die het productiebedrijf van straatmeubilair, overkappingen en andere toepassingen heeft uitgevonden, vliegt over de toonbank.

Schermen
– Curve-O, het merk van ergonomische kappersbenodigdheden van stichters Ludovic Beckers en Luc Clerx, heeft een eigen ‘face shield’ ontworpen dat kappers moet beschermen tegen besmetting door klanten. Het gezichtsscherm is te koop via deze link.

– Nu het personeel in dezelfde bestelwagen mag zitten als ze door een plexi-wand beschermd zijn, spelen ook heel wat producenten daar op in. Patrick Hilven van Winfera was één van de eersten om zijn voertuigen ermee uit te rusten. Hij maakte ze zelf, uit pleximateriaal van Hubo (Tom Heeren). Hieronder geven we ook nog een filmpje weer van Patrick, die in corona-tijden werd bezocht door collega-ondernemer Alexandra Limage.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.