Nieuws Limburg Pallettenproducent Arifal verhuist naar sectorgenoot

Pallettenproducent Arifal verhuist naar sectorgenoot

Pallettenproducent Arifal verhuist naar sectorgenoot

Foresco Packaging, de Genkse onderneming die allerlei verpakkingen maakt in hout en karton, lijft sectorgenoot Arifal in. De nieuwe aanwinst heeft vestigingen in Beringen en Genk, en maakt nieuwe en gerecycleerde houten palletten. Daarmee stijgt de groepsomzet naar 65 miljoen en loopt het personeelsbestand op 285.

Foresco Packaging is in handen van Dynamica, het investeringsvehikel van ondernemers Cedric De Quinnemar en Jan Ponnet. Er worden diverse types van palletten gemaakt, alsook op maat uitgewerkte houten kisten, kratten en industriële kartonverpakkingen. Het Genkse bedrijf groeit autonoom, maar ook door overnames. Zo werd in december 2019 nog de Groep Royer overgenomen. “En er worden ondertussen ook nog andere overnames bestudeerd”, aldus Jan Ponnet.

Een afgerond dossier is dat van Arifal. Het bedrijf van de familie van Steensel (Henk en Moniek) is een gevestigde waarde in de sector met zo’n 35 werknemers. In de vestigingen in Genk en Beringen worden zowel nieuwe houten palletten gemaakt als een tweede leven gegeven aan oude exemplaren.

“De overnamegesprekken met Arifal werden reeds voor de coronacrisis opgestart”, zegt Jan Ponnet van Foresco. “Het is een weloverwogen keuze om de transactie te laten doorgaan in plaats van ze uit te stellen tot de algemene economie in rustiger vaarwater komt. Zo kan deze periode gebruikt worden om Arifal te integreren in de rest van de groep, waardoor bij een uiteindelijke heropleving van de economie, maximaal geprofiteerd zal kunnen worden van de reeds behaalde schaalvoordelen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.