Nieuws Limburg Palmaers klaar voor eerste spadesteek in nieuwe retailzone

Palmaers klaar voor eerste spadesteek in nieuwe retailzone

Palmaers klaar voor eerste spadesteek in nieuwe retailzone

Het is zover. De eerste schop voor de uitbreiding van De Eikaart in Bilzen gaat dit najaar nog de grond in. Ontwikkelaar Groep Palmaers heeft de vergunning op zak voor de bouw van een economische zone voor grootschalige kleinhandel, samengesteld uit 8 units voor verhuur. De huurders van deze bedrijfsgebouwen zullen er diverse activiteiten kunnen onderbrengen zoals handel, ambachtelijke activiteiten of opslag. Groep Palmaers neemt zelf ook zijn intrek in 5 extra gebouwen.

De units, die precies over een jaar gebruiksklaar zullen zijn, hebben een gemiddelde grondoppervlakte van 1.300 m2. “Op vraag van de huurders kunnen we daar ook laad- en losfaciliteiten aan toevoegen”, zeggen Luc Hermans en Alex Michils van Vestio, het kantoor dat instaat voor de commercialisering. “Er worden tevens 400 bijkomende parkeerplaatsen voor bezoekers gecreëerd.”

Wie zich in de nieuwe winkelzone mag vestigen, is op voorhand afgesproken. ““Voor de invulling van deze grootschalige kleinhandel focussen we ons -op vraag van het stadsbestuur- op handelsactiviteiten die het huidig commercieel aanbod versterken en die geen concurrentie zijn voor de handel in het centrum”, leggen Hermans en Michils uit.

Ontwikkelaar Groep Palmaers, die in totaal 20 miljoen euro investeert in het project, bouwt eveneens een 5-tal units extra om de eigen activiteiten gegroepeerd onder te brengen en zo een gecentraliseerde service te kunnen aanbieden. De bedrijven onder de hoede van CEO Ivo Palmaers, zijn onder meer actief in de doe-het-zelf artikelen, verhuurservice van bouw- en industriële materialen, tuinmachines, aanhangwagens, schoonmaak- en onderhoudsmachines, enzovoort. Uiteraard zullen in de nieuwe retailzone ook tientallen extra jobs gecreëerd worden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Hechtel-Eksel
Hechtel-Eksel

Dalemans knipt: tot op de Comma!

Met een precies coronaknipje heeft burgemeester Jan Dalemans vrijdag het nieuwe kantorencomplex Comma in Hechtel-Eksel geopend. Daarmee nemen bedrijven als… Lees meer

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.