Nieuws Limburg Pami maakt nieuwe lockers van oude kasten

Pami maakt nieuwe lockers van oude kasten

Pami maakt nieuwe lockers van oude kasten

Circulaire economie: veel bedrijven hebben er de mond van vol, maar er iets mee doen is meestal nog een ander paar mouwen. Pami, de producent van kantoormeubelen uit Overpelt, wil een voortrekkersrol opnemen, en vormt oude kasten om tot moderne lockers.

Voor de aankoop van kantoormeubelen waren prijs, gebruiksgemak en esthetiek altijd de voornaamste criteria. Door het toenemende besef dat er meer duurzaamheid nodig is, komen daar nu ook factoren als waardebehoud en hergebruik bij. De focus wordt verlegd van minimale kost naar minimale ‘life cycle cost’.

Pami speelt daar op in. “Door de toenemende digitalisering hebben veel klanten een overschot aan kasten, zoals rolluikkasten”, zegt Lode Essers, CEO van Pami. “Anderzijds is er door ‘het nieuwe werken’, gekenmerkt door flexibele werkplekken, meer nood aan lockers, waarin collega’s hun persoonlijke spullen kunnen opbergen. Vandaar dat onze interne R&D-afdeling een manier heeft uitgedokterd om overtollige rolluikkasten te revitaliseren tot moderne lockers. Zo wordt afval vermeden. We doen dit trouwens bij de klanten zelf, zodat er nog eens CO2-uitstoot van transport wordt vermeden.”

Pami engageert zich om meer dan deze voorbeelden uit te werken. “Ons doel is om als organisatie continu belangrijke stappen in de richting van een circulaire economie te zetten”, aldus nog Lode Essers.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.