Nieuws Limburg Partaasch, Frietboetiek en Botel Ophoven zijn pioniers

Partaasch, Frietboetiek en Botel Ophoven zijn pioniers

Partaasch, Frietboetiek en Botel Ophoven zijn pioniers

Partaasch (Genk), De Frietboetiek (Meeuwen) en Botel Ophoven (Kinrooi) zijn de eerste restaurants in Vlaanderen die het Green Key Label in ontvangst mochten nemen. Het is een bekroning voor de horecazaken, logies en attracties die op een ecologisch bewuste manier hun zaak runnen.

De Green Key Awards worden jaarlijks uitgereikt door GoodPlanet Belgium en Toerisme Vlaanderen, i.s.m. Horeca Vlaanderen. Ze gaan telkens op zoek naar de meest duurzame logies, attracties en vergaderlocaties van Vlaanderen. Intussen zijn er al 130 locaties die zo’n label mogen uithangen. Daarbij voor het eerst ook 3 restaurants, toevallig of niet, allemaal in Limburg gevestigd: het gloednieuwe restaurant Partaasch in Thor Central (foto), het veelvuldig bekroonde Frietboetiek in Meeuwen-Gruitrode en de omgebouwde boot Botel in Ophoven. (Deze laatste heeft overigens ook in de categorieën voor logies, attracties en meetings een Green Key Label ontvangen, wat maakt dat Botel het enige bedrijf is dat er 4 in de kast heeft staan.) De restaurants krijgen hun erkenning door hun energieverbruik, afvalberg en algemene CO₂-uitstoot te verkleinen.

Met intussen 130 labels doet Vlaanderen het redelijk goed. In totaal zijn er al 2.700 locaties erkend, verspreid over 56 landen. “Dit internationaal erkende label maakt het mogelijk het positieve imago en de reputatie van de toeristische bestemming Vlaanderen ook in het buitenland te versterken”, aldus de woordvoerder van Toerisme Vlaanderen, Stef Gits. “Dat nu voor het eerst restaurants meedoen, is een mooie stap ook om Vlaanderen internationaal op de kaart te zetten als kwalitatieve culinaire bestemming.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.