Nieuws Limburg Paul Heylen sluit resto na amper 4 maanden

Paul Heylen sluit resto na amper 4 maanden

Paul Heylen sluit resto na amper 4 maanden

Meeuwennest, een nieuw restaurant in Meeuwen-Gruitrode, houdt er 4 maanden na de opening mee op. Het was de vierde horecazaak van Paul Heylen, die nog steeds overal gekend is als voormalig manager van KRC Genk (en FC Antwerp).

“Kijk, het is simpel. Als het publiek waar je op gehoopt had niet komt, en je elke maand veel geld moet bijleggen om de kosten te dekken, trek je er beter op tijd de stekker uit,” zegt Paul Heylen. “Misschien dat de andere zaken beter gelegen zijn, of van dichterbij opgevolgd worden, en daarom wel succesvol zijn. Maar de hoofdzaak blijft de enorme kosten, die bij de kleinste tegenslag de balans negatief doen kantelen. Als er niet heel dringend iets gebeurt, moet de horeca 3,5 euro voor een pintje gaan vragen. Per uur dat je iemand aan het werk hebt, moet er minstens 40 euro in de kassa liggen. Met 3 personeelsleden is dat dus 120 euro. En dat is op veel plaatsen niet het geval.”

paul heylenHeylen is zelf de boeken gaan neerleggen bij de rechtbank in Tongeren. “Met onze leveranciers zijn goede afspraken gemaakt, want zij leveren ook in onze andere horecazaken. Maar het blijft jammer. Het is de eerste keer dat ik zoiets moet doen, maar het gaat niet anders.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.