Nieuws Limburg Paul Kumpen is Officier in de Leopoldorde

Paul Kumpen is Officier in de Leopoldorde

Paul Kumpen is Officier in de Leopoldorde

Koning Filip heeft Paul Kumpen, voorzitter van Voka Limburg en bedrijfsleider van bouwonderneming Kumpen, benoemd tot Officier in de Leopoldsorde. Kumpen kreeg bovendien het burgerlijke ereteken. Het voorstel om hem deze onderscheiding toe te kennen, werd gedaan door Vlaams minister Philippe Muyters en minister-president Geert Bourgeois. De voordracht gebeurde door Eerste Minister Charles Michel en de uitvoering van het besluit door Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders tot wiens bevoegdheid het beheer der Orde behoort.

kumpen_sem_060911_04.1.jpgPaul Kumpen wordt gelauwerd voor zijn bijdrage aan de tewerkstelling en economische groei in Limburg. Zo nam hij op 24-jarige leeftijd (in 1973) het bedrijf van zijn vader over, dat hij vervolgens uitbouwde tot een gedegen speler van nationaal niveau.
Paul Kumpen stond tevens aan de wieg van het samengaan tussen de Kamers van Koophandel en het Vlaams Economisch Verbond (VEV) waaruit Voka ontstond. In 2006 werd hij voorzitter van Voka Limburg, waar hij aan het roer zat om de organisatie uit te bouwen van 2.000 tot meer dan 3.000 leden-ondernemingen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.