Nieuws Limburg Peeters knipt lintje in extra fabriek van Ebema

Peeters knipt lintje in extra fabriek van Ebema

Peeters knipt lintje in extra fabriek van Ebema

In Zutendaal heeft Vlaams minister-president Kris Peeters zopas de gloednieuwe fabriek en het kantoorgebouw van klinker- en tegelproducent Ebema officieel ingehuldigd. Het gaat om 2 projecten die in totaal een investering hebben gevergd van 18,5 miljoen euro. De Vlaamse regering heeft een deeltje daarvan via strategische investeringssteun voor haar rekening genomen.

stuurbord ebema “Het is de bedoeling is dat we in deze nieuwe fabriek van 7.000 m² kleinere series met aparte vormen, kleuren en afwerkingen kunnen produceren, op vraag van de klant,” zegt afgevaardigd bestuurder Jan Panis van Ebema. “De vormen worden automatisch omgewisseld en ook het reinigen van de machines zal er voor een groot deel automatisch verlopen. Daardoor kunnen we het productieproces drastisch inkorten.”

Net voor de opening werd bovendien de laatste hand gelegd aan een gloednieuw kantoorgebouw met een oppervlakte van 2.000 m². Naast de landschapskantoren, die later perfect naar aparte lokalen kunnen omgetoverd worden, is er in dit gebouw ook een personeelscafetaria, een imposante kleedruimte, een laboratorium en een demonstratieruimte. “De klant kan met alle mogelijke opties een eigen steen samenstellen, die we vooraleer hij buitengaat in een uniek exemplaar kunnen produceren,” legt Jan Panis uit. “Daarmee tonen we onze innovatiekracht en flexibiliteit. Net de 2 troeven die, samen met de inzet van ons personeel, in belangrijke mate bijdragen tot ons succes.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.