Nieuws Limburg Peeters plant eerste paal van paardenpretpark

Peeters plant eerste paal van paardenpretpark

Peeters plant eerste paal van paardenpretpark

Exact een jaar hoopt zakenman Erik Schildermans (ES Tooling, Hasselt) nodig te hebben om in Opglabbeek zijn hippisch centrum Sentower Park operationeel te krijgen. Met een investering van 15 miljoen euro moet het voormalige recreatiedomein ’t Laer op korte termijn het mekka van de paardensport worden in de Benelux, en zelfs daarbuiten. Op het terrein van 10 hectare komen onder meer een een multifunctionele hal met vier indoorpistes, twee buitenpistes, twee inrijpistes, 56 paardenboxen met wasplaats en solarium, een shop, overnachtingsaccommodatie, restaurant en een fietscafé. Zowel professionele ruiters als amateurs zullen hier hun gading kunnen vinden. In zijn toespraak bij de eerstesteenlegging vrijdag haalde Schildermans de loftrompet boven over de uitstekende samenwerking met de overheidsinstanties. Zowel naar vergunningen, subsidies en andere vormen van steun droegen de lokale, provinciale en Vlaamse overheid hun steentje meer dan bij, vond de initiatiefnemer.

Vlaams minister-president Kris Peeters mocht het project officieel openen. Hij had ook een uitleg bij over de 1 miljoen strategische investeringssteun die de Vlaamse regering bijdraagt. De kritiek die hij hier eerder op ontving, pareerde hij met enkele kwinkslagen. In zijn toespraak benadrukte Peeters de wereldwijde erkenning van Vlaanderen en Limburg als expertisecentrum van de paardensport en het belang dat het nieuwe centrum zal spelen in de versterking van dit imago.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.