Peltracom: crisis leidt tot piekverkoop van potgrond

Producent en verkoper van potgrond Peltracom uit Overpelt heeft opnieuw een topjaar achter de rug. “De omzet is voor het tweede jaar op rij gegroeid tot recordhoogte, zo’n 55 miljoen euro op groepsniveau,” zegt CEO Stefaan Vandaele. “De reden is deels te wijten aan de crisis, aangezien de mensen minder op vakantie zijn geweest, en dus meer in eigen huis en tuin hebben gewerkt. Voor ons heeft de slechte conjunctuur dus een positief effect.”

De goede cijfers hebben ook te maken met een verbreding van het gamma. “We spelen inderdaad heel dynamisch in op de vraag van de markt,” zegt Stefaan Vandaele nog. “Zo maken we nu substraten voor daktuinen en potgronden met biologische meststoffen. Ook de specifieke producten voor de aardbeienteelt doen het goed.”

Peltracom heeft gezien de groei ook investeringsplannen. “In onze fabriek in de Gentse haven willen we weldra nieuwe, moderne machines installeren, ter waarde van ongeveer 1 miljoen euro.”

Peltracom heeft als hoofdaandeelhouder Hein Deprez, die bijvoorbeeld ook referentieaandeelhouder is in de Univeg-groep en in Pinguin-Lutosa. Er werken in totaal zo’n 300 mensen, verdeeld over de vestigingen in Overpelt, Gent, Polen, Frankrijk en Letland. Het hoofdkantoor is in Overpelt.