Nieuws Limburg Peltse groep neemt Italiaanse pomplegende over

Peltse groep neemt Italiaanse pomplegende over

Peltse groep neemt Italiaanse pomplegende over

Water Is Life Group, de bedrijvencluster in watertechniek van ondernemer Reinier Teunissen, heeft in Italië het bedrijf Orlando Watertechnology overgenomen. Het gaat om een distributeur van pompen en andere materialen, met klanten in 42 landen. Dit moet de Peltse overnemer helpen om van 25 miljoen omzet in 2020 door te stomen naar 45 miljoen eind dit jaar.

“We hebben vorige week deze belangrijke overname afgerond”, vertelt Reinier Teunissen. “Daar zijn we best fier op, al is ons bedrijf nog in rouw. Met Tom Van Bulck, die zopas is overleden op 37-jarige leeftijd, hebben we een zeer waardevolle en alom gerespecteerde collega verloren. Zijn heengaan heeft een enorme impact op onze groep. Het is dus niet het moment om breed uit te pakken met euforische berichten.”

“Toch moeten we verder. Voor mij als oprichter is het de taak om onze groep verder te begeleiden in onze groeiplannen. Onder meer met strategische acquisities. Er deed zich een unieke opportuniteit voor in Italië, toch wel de bakermat van de pompen. Orlando Watertechnology is sinds 1993 een gevestigde waarde als watertechnische distributeur en pompenspecialist. Ze hebben in al die jaren een enorme exportmarkt opgebouwd, met klanten in 42 landen. Nu eigenaar Augusto Orlando, die bijna 74 jaar is, naar zijn pensioen lonkt, zocht en vond hij een geknipte overnemer. Wij zijn als Water Is Life Group enorm verheugd dat we deze mooie firma als 10e in de rij hebben kunnen toevoegen aan onze groep.”

Door deze overname stijgt het aantal werknemers naar bijna 100. De totale omzet, die in 2020 25 miljoen en vorig jaar 31 miljoen bedroeg, wordt voor dit jaar gebudgetteerd op 45 miljoen. “Onze ambitie blijft om een gemiddelde jaarlijkse groei van 20 tot 25% neer te zetten”, besluit Reinier Teunissen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.