Nieuws Limburg Penxten legt boeken neer in Beringen

Penxten legt boeken neer in Beringen

Penxten legt boeken neer in Beringen

De rechtbank van Koophandel in Hasselt heeft het bedrijf Penxten-Frederix in Paal-Beringen failliet verklaard. Zaakvoerder Marc Penxten, die ook burgemeester is in Alken, had woensdag zelf de boeken neergelegd. “Ik zie geen toekomst meer door de huidige malaise in de wegenbouw,” zegt hij. Penxten-Frederix voert vooral voor de wegenbouw transportactiviteiten uit. “Met deze beslissing is alles netjes opgelost en hebben we voorkomen dat het erger werd.” Voor de 20-tal werknemers belooft Penxten een goede regeling.

marc penxtenMarc Penxten is als ondernemer al vele jaren in Alken actief met zijn transportbedrijf Penxten Transport Solutions (voorheen Penxten-Mommen). Tot op heden draait die onderneming heel goed en is er daar geen vuiltje aan de lucht. “In 2010 deed er zich een opportuniteit voor om in Beringen het bedrijf Frederix over te nemen,” vertelt de Alkense burgemeester. “De situatie zag er toen niet zo rooskleurig uit, maar we hebben er toch het beste van gemaakt. Er werd op de kosten bespaard en ondanks alles toch goede resultaten behaald. Het probleem was echter dat net toen de crisis in alle hevigheid losbarstte en we een groot sociaal passief moesten meenemen. Die situatie sleept vandaag nog altijd aan en is helaas niet langer houdbaar. Zeker niet gezien de evolutie in de wegenbouw op langere termijn. Als burgemeester weet ik perfect welke budgetten lokale overheden nog hebben om te investeren in de wegenbouw. Er is geen beterschap op komst, en daarom wou ik absoluut verder onheil vermijden en werden de boeken neergelegd.”

Marc Penxten heeft dan ook gezorgd dat zijn leveranciers werden betaald en belooft een oplossing te zoeken voor de ongeveer 20 mensen die nog bij Penxten-Frederix actief zijn. “Velen van hen staan dichtbij hun pensioen, een aantal anderen kunnen naar het bedrijf in Alken komen, en nog anderen zullen ook elders terecht kunnen. Dit is dus geen vrolijk verhaal, maar het zal wel allemaal positief aflopen. Het gesprek met de curator en de commissaris was alvast heel constructief. We zullen dit allemaal heel netjes afhandelen voor alle partijen.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.