Nieuws Limburg Personeel Betonac gaat huizen bouwen in Sri Lanka

Personeel Betonac gaat huizen bouwen in Sri Lanka

Personeel Betonac gaat huizen bouwen in Sri Lanka

Bouwbedrijf Betonac in Sint-Truiden, onderdeel van de Koninklijke BAM Groep, gaat voor het goede doel 5 werknemers afvaardigen naar Sri Lanka. Samen met 8 collega’s van zusterbedrijf CEI-De Meyer zullen ze ter plaatse 2 à 3 huisjes bouwen en afwerken. Bovendien zullen ze de lokale arbeiders leren omgaan met andere en efficiëntere bouwtechnieken.

“Met dit initiatief wil Betonac meer vorm en inhoud geven aan onze maatschappelijke verantwoordelijkheid,” zegt Kris Hansen, Legal & HR Manager van het bedrijf. “Concreet zullen onze medewerkers van 1 tot 21 september 2011 in de nabijheid van Ruwangama en Minhitale (Noordelijke Centrale Provincie van Sri Lanka) op een project van de vzw Adoptie Sri Lanka worden ingezet. Deze Belgische liefdadigheidsorganisatie heeft als doel het inzamelen van financiële en materiële bijdragen ter ondersteuning van de allerarmsten in Sri Lanka, en dit ongeacht kaste, ras, godsdienst of politieke overtuiging.”

Zowel de reis- en verblijfkosten van de medewerkers als de benodigde grondstoffen, materialen en modern klein materieel wordt door het bedrijf betaald. Ook de andere personeelsleden van het bedrijf doen hun duit in het zakje, onder meer door gesponsorde sportieve inspanningen te leveren. “Volgend weekend is er de ‘Betonac Run’ in Sint-Truiden en op 10 september wordt geld bij elkaar gefietst tijdens de beklimming van de Galibier,” besluit Kris Hansen.

Ook het grote publiek wordt uitgenodigd om het initiatief te steunen. Hiervoor kunnen ze een bezoekje brengen aan het Speelhof in Sint-Truiden op 28 september. Meer info is te vinden op hun Facebook-pagina.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.