Nieuws Limburg Personeel en innovatie zijn uitdagingen voor Cegeka

Personeel en innovatie zijn uitdagingen voor Cegeka

Personeel en innovatie zijn uitdagingen voor Cegeka

Cegeka Groep sluit het boekjaar af met een omzet van 440 miljoen euro en een operationele winst van 30,5 miljoen (+21%). “De instap van investeringsmaatschappij Gimv in september (23,6% van de aandelen) was een belangrijk moment voor Cegeka met het oog op verdere Europese groei”, aldus (uittredend) CEO André Knaepen. “De toekomst oogt dan ook positief, met verder heel wat innovaties die in 2018 het licht zullen zien.”

André Knaepen evalueert: “2017 was opnieuw een jaar van mooie autonome groei, en dat voor het 14de jaar op rij. Het toetreden van Gimv geeft onze plannen een boost, maar we houden de voeten op de grond.”

Een grote uitdaging is de war for talent. “Onze medewerkers evolueren steeds meer van louter technologiespecialisten naar veelzijdige business consultants, met een grotere rol voor emotionele intelligentie en een grondig inzicht van bepaalde bedrijfsprocessen of sectoren. Het aantrekken, ontwikkelen en behouden van talent wordt voor Cegeka dus alleen maar belangrijker.”

In 2018 trekt Cegeka nog meer de kaart van de toekomst. Het bedrijf zal nog meer investeren in technologieën als blockchain, Internet of Things, big data, augmented reality en artificiële intelligentie. “Innoveren is van vitaal belang om ons groeipad verder te kunnen zetten”, aldus Knaepen. “Een essentiële brandstof voor deze innovatiemotor is het stimuleren van intrapreneurship en eigen start-ups. We volgen innovatieve technologieën op de voet en implementeren ze wanneer ze ook echt business value kunnen genereren voor onze klanten. En liefst innoveren we samen met onze klanten in co-creatie. Zo blijven beide partijen scherp en trekken ze aan hetzelfde zeel.”

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.