Nieuws Limburg Personeel TC Ham mag meezoeken naar 50 miljoen

Personeel TC Ham mag meezoeken naar 50 miljoen

Personeel TC Ham mag meezoeken naar 50 miljoen

Het personeel van Tessenderlo Chemie in de vestiging van Ham wordt uitgenodigd om mee te denken over een verbetering van de efficiëntie. Als onderdeel van een reorganisatieplan gaan ze in werkgroepen op zoek naar een rendementsverhoging van 50 miljoen euro.

tc ham 2De vestiging van Ham wordt -zoals bekend- tegen eind dit jaar grondig herschikt omdat de fosfaatafdeling, waar veevoerders worden gemaakt, omwille van milieuredenen wordt gesloten. De zowat tachtig werknemers van die fosfaatafdeling worden opgevangen in de resterende sulfaatbusiness, die meststoffen maakt.

Om de overblijvende unit echter uit te bouwen tot een duurzame, winstgevende activiteit, zijn een aantal structurele ingrepen nodig. De directie roept de hulp van het personeel in om samen na te denken over de rendabiliteit van de vestiging.

Het verbeterprogramma wordt BRIO genoemd, en heeft als doel om voor 50 miljoen euro aan efficiëntiemaatregelen te treffen. In diverse werkgroepen, waarin 120 tot 160 van de 540 werknemers zullen zetelen, zal worden nagegaan waar er enerzijds besparingen kunnen worden gerealiseerd en waar anderzijds de winstgevendheid kan worden verhoogd. De impact van het programma zal tegen de zomer duidelijk moeten worden. Bij Tessenderlo in Ham is er jobzekerheid gegarandeerd tot 31 december 2014.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.