Nieuws Limburg Personeel toelevering stelt ultimatum over cao

Personeel toelevering stelt ultimatum over cao

Personeel toelevering stelt ultimatum over cao

Hoewel dinsdag en woensdag vooropgesteld worden om ’te landen’ wat betreft de onderhandelingen rond het sociaal akkoord bij de bedienden van Ford Genk en de finale versie van de cao voor de arbeiders, blijft het erg onrustig bij de toeleveringsbedrijven. Bij SML werd maandagavond om 20 uur het werk spontaan neergelegd. Een prikactie die de directies moet aanzetten om wat meer vaart te zetten achter de ondertekening van de cao. De werknemers koppelen er meteen een ultimatum aan: als er vrijdag geen schriftelijk akkoord is, gaat het bedrijf maandag helemaal plat. Ook bij Lear en Syncreon waren er de afgelopen week nog prikacties.

staking ABVV toekomstDe onderhandelaars bij Ford laten zich echter niet van de wijs brengen, en houden vast aan de vooropgestelde onderhandelingsagenda. Intussen wordt er nog even geduld gevraagd door directies en de vakbondstop, maar dat is duidelijk bij een aantal mensen op. Dat de onzekerheid rond de premies en den vertrekregeling op 1 juli hen te veel wordt, blijkt ook uit het ziekteverzuim. Dat ligt bij de toeleveringsbedrijven soms dubbel zo hoog dan normaal.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.