Nieuws Limburg Peter Geurden koopt LRM uit bij Different Hotels

Peter Geurden koopt LRM uit bij Different Hotels

Peter Geurden koopt LRM uit bij Different Hotels

De Limburgse investeringsmaatschappij LRM verkoopt haar participatie in Different Hotels aan Peter Geurden, hoofdaandeelhouder en oprichter van de hotelgroep. Tegelijk neemt de LRM de exploitatie over van het Terhills Hotel in Maasmechelen.

LRM stapte in 2006 mee in de droom van Peter Geurden om een Limburgse hotelgroep van hoog niveau uit te bouwen. De ondernemer beschikte toen over twee hoteluitbatingen: ECU en Atlantis in Genk. Op dat moment werd tegelijk 10,5 miljoen euro geïnvesteerd in het designhotel Carbon in Genk en het prestigehotel Eburon in Tongeren, en lag ook de overname van Eurotel in Lanaken op tafel. Om die ambitieuze plannen te steunen droeg LRM toen 2,1 miljoen euro bij, goed voor een participatie van 38 procent in de holding Different Hotels. Ondertussen is Different Hotels uitgegroeid tot een groep van tien hotels en een B&B, verspreid over Limburg.

LRM verkoopt nu zijn participatie terug aan Different Management, zeg maar Peter Geurden en zijn team. “LRM heeft meer dan tien jaar aan onze zijde gestaan om de hotelgroep uit te bouwen tot op het huidige niveau”, zegt Peter Geurden. “Maar nu was het tijd om op onze eigen benen te staan. Wij gaan nu onze eigen missie en visie ontwikkelen en volgen.”

De deal houdt tevens in dat LRM de exploitatie van het Terhills Hotel in Maasmechelen overneemt van Geurden. Het prachtige gebouw was al eigendom van LRM. “Deze overname is nodig in afwachting van een beter zicht op de uitbating van de hele toeristische site op het voormalige mijnterrein”, zegt Paul De Ceuster van LRM. Terhills wordt op dit moment uitgebouwd tot een toeristische trekpleister, met onder meer de hoofdtoegangspoort tot het Nationaal Park Hoge Kempen, het waterski-park, het instituut voor klimaatonderzoek Ecotron UH, het wellnesscomplex Elaisa (van Luc Kumpen) en het aangekondigde vakantiepark van Pierre & Vacances (Center Parcs).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.