Nieuws Limburg Peter Geurden: “Voor half miljoen annulaties in 2 dagen”

Peter Geurden: “Voor half miljoen annulaties in 2 dagen”

Peter Geurden: “Voor half miljoen annulaties in 2 dagen”

Dat de maatregelen rond het Corona-virus de horeca, eventsector en retail zwaar treffen, hoeft geen betoog. Tal van ondernemingen die het al moeilijk hadden, vrezen nu helemaal kopje onder te gaan. En het gaat hard, zo getuigen de zaakvoerders van de betrokken sectoren.

Peter Geurden van Different Hotels vat het kernachtig samen: “Op 2 dagen tijd heb ik 250 mensen op economische werkloosheid moeten zetten en kregen we voor maar liefst 540.000 euro aan annulaties binnen. Een echt drama voor een bedrijf als het onze. Probeer dan maar eens om er het beste van te maken…” En ook de voorzitter van de horeca-federatie Filip Vanheusden spreekt van een drama.

Over de compenserende maatregelen is iedereen het eens: “Leuk, maar slechts een doekje voor het bloeden. Een aantal vaste kosten lopen door, en dan is er geen houden meer aan. Vergeleken met de gemiste omzet, is de compensatie beperkt.”

“Ik heb tijd, bel me gerust als je een opdracht voor me hebt.” Het zijn noodkreten die we ontvingen van koks, cafébazen, dj’s en eventbureaus. “Alles is goed om bezig te blijven en toch een beetje geld in het laatje te brengen.”

Split-kost?

Ook de consultants, bedrijfstrainers en coaches zijn de kluts kwijt door de vele annulaties. Joris Smeyers van Koru HR heeft een voorstel: “Dat opdrachten niet kunnen doorgaan is een wijze beslissing. Echter, het doorschuiven van de kost van de annulatie naar -veelal kleine- derde partijen is maatschappelijk niet slim. Laten we de annulatiekost delen voor alle opdrachten die er gepland waren in de komende 14 dagen. Dit is een draagbare kost voor bedrijven en een meer leefbaar model voor uw consultant, trainer en coach.”

Crowdfunding
En er komen nog positieve voorstellen: “Kunnen we geen crowdfunding-actie opzetten in de zin van ‘adopt a shop’? Als we allemaal de lokale zelfstandigen steunen om deze moeilijke periode te overbruggen, doen we een grote maatschappelijke bijdrage. Als de zaken later opnieuw goed draaien, krijgen we onze inleg terug, met een klein percentje…”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Fotoreportage
Sint-Truiden
Sint-Truiden

Zomerkasteelfeest Voka: wie was erbij?

Na een onderbreking door corona verzamelde ondernemend Limburg woensdagavond opnieuw voor het Zomerkasteelfeest van Voka Limburg. Het Kasteel van Ordingen… Lees meer

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.