Nieuws Limburg Peter Guelinckx stapt in grootste BMW-groep van België

Peter Guelinckx stapt in grootste BMW-groep van België

Peter Guelinckx stapt in grootste BMW-groep van België

De Limburgse holding A&M Invest, die autodealers overkoepelt als Delorge, van Osch en JLR Hasselt, neemt een participatie in de Antwerpse groep Centrauto. Daarmee wordt ondernemer Peter Guelinckx de grootste verkoper van BMW en Mini in ons land. De hele autogroep onder zijn vleugels verkoopt zo’n 20.000 wagens per jaar.

Na de overname in oktober vorig jaar van de BMW- en Minidealer van Osch en vervolgens het inlijven van de Hasseltse Jaguar en Land Rover-dealer, was de overnamehonger van Peter Guelinckx verre van gestild. Vandaag zet zijn A&M Invest een belangrijke stap buiten Limburg met een minderheidsparticipatie (49%) in de Antwerpse groep Centrauto, de grootste BMW- en Minidealer van het land. Over 3 jaar neemt Guelinckx ook de resterende aandelen over.

Centrauto wordt geleid door het duo Alex Geurts en Philippe Van der Brempt, die beiden de 60 naderen, en daarom een partner aan boord haalden. Met een verkoop van een kleine 6.000 nieuwe en gebruikte BMW’s en Mini’s is het de grootste dealer van beide merken in België. Naast vestigingen in Wijnegem en Malle, is Centrauto ook eigenaar van de BMW-concessies Peter Beckers in Genk en Dilsen-Stokkem.

De nieuwe groep onder A&M Invest wordt meteen één van de grootse autodealers van het land, met een verkoop van bijna 20.000 nieuwe en gebruikte auto’s, een omzet van 700 miljoen euro en een totaal van 950 werknemers.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.