Nieuws Limburg Philip Caerts start internationaal matchingbureau

Philip Caerts start internationaal matchingbureau

Philip Caerts start internationaal matchingbureau

Philip Caerts, in Limburg vooral gekend als uitgever van publicaties als Prestige, heeft een nieuw bedrijf opgestart. Op een strand in Dubai kwam hij toevallig in contact met de voormalige CEO en hoofdaandeelhouder van het internationale modellenbureau Elite. Daaruit ontstond My Mother Agency, een wereldwijd platform dat castingdirecteurs, fotografen, agentschappen en producers samenbrengt met ‘gewone’, getalenteerde mensen van alle maten, gewichten en origines.

“Bernard Hennet vertelde me in Dubai over de vele succesverhalen van modellen die hij naar de top heeft gebracht”, zegt Philip Caerts. “Maar ook over de miljoenen aanmeldingen die Elite jaarlijks ontvangt van mensen waar ze jammer genoeg niet mee kunnen werken. Voor die groep wou hij iets gaan doen: opportuniteiten creëren in de wereld van de mode, reclame, films, enzovoort. Het uitgangspunt is dat iedereen specifieke eigenschappen en talenten heeft waar ergens ter wereld een professional naar op zoek is.”

Droom
“My Mother Agency is een global online matching tool”, preciseert Philip Caerts. “We mikken op twee doelgroepen: mensen die vandaag al een droom hebben om acteur, artiest of model te worden en anderen die hier minder actief mee bezig zijn, maar als ze voor zo’n job zouden gevraagd worden, dat wel zien zitten. Beide groepen kunnen zich aanmelden op ons platform en zich met al hun interesses, kenmerken, talenten en foto’s presenteren aan professionals die op zoek zijn naar typische én atypische persoonlijkheden. We merken immers dat aan de andere kant heel wat regisseurs, fotografen, modellenbureaus of reclame-agentschappen graag vissen uit een wereldwijd bestand van mensen met heel specifieke eigenschappen zoals sproeten, tatoeages, een bepaalde haarlengte of Aziatische look. Bij de meer dan honderd parameters zijn ook vaardigheden zoals goed kunnen skateboarden, gitaar spelen of paardrijden. Er zijn voorbeelden genoeg van advertentiecampagnes, reclamespots en films waarin mensen figureren die niet aan alle klassieke ideaalbeelden van topmodellen of steracteurs voldoen, maar wel gegeerd om een bepaalde reden. Dat wordt bevestigd door professionals, zoals acteur Christopher Lambert (gekend van films als Tarzan, Highlander of Mortal Kombat). Hij maakt momenteel documentaires en series voor onder meer Netflix. Omdat My Mother Agency precies is wat hij nodig heeft, namelijk een grote database met mensen van alle soorten, maten, gewichten, culturen, talenten, enzovoort, zet hij met veel plezier mee de schouders onder ons platform.”

Monaco
My Mother Agency werkt globaal, met hoofdzetel in Monaco. Het operationele team situeert zich vooral in Marseille en in… Tessenderlo, waar Philip Caerts zijn kantoor heeft. “We sturen wereldwijd mensen aan, op alle tijdstippen van de dag. Iedereen kan altijd en overal onze tool gebruiken, zodat de match tussen vraag en aanbod ook vaak over de landsgrenzen heen gebeurt. We bieden dus kansen aan wie zich aanmeldt, om mee te stappen in een internationaal verhaal. Zo helpen we mensen om hun dromen te realiseren. Er is toch niets mooier dan dat?”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.