Nieuws Limburg Philippe Bodson: "Bart Claes is geen aandeelhouder in Gustus"

Philippe Bodson: "Bart Claes is geen aandeelhouder in Gustus"

Philippe Bodson: "Bart Claes is geen aandeelhouder in Gustus"

De reacties over de doorstart zijn talrijk. Hij wilde het eerst niet doen, maar Philippe Bodson, bekend van onder meer de zakenluchtvaartmaatschappij ASL en het evenementenbureau Total Event Support, wil nu toch reageren. “Veel mensen storen zich aan de heropstart van Bart Claes na de faling. Ik laat die reacties voor ieders rekening, maar wil graag als betrokken partij enkele feiten toelichten,” zegt Bodson, de oprichter van Gustus.

ASL-1

Bodson (foto) zet tien punten op een rij:

1) Bart Claes was vroeger een klant en ook wij hebben schade geleden door de faling.

2) Wij zijn met Bart gaan spreken voor een samenvoeging van onze cateringactiviteiten direct na de faling.

3) Wij zijn tot een overeenkomst gekomen waarbij Bart een aantal activiteiten terug heeft kunnen opstarten samen met onze mensen.

4) Bart runt de zaak, maar heeft zelf niet mee kunnen investeren en is geen aandeelhouder. Misschien kan dat later wel nog, maar ik weet zeker dat hij niets gewonnen heeft bij zijn faling en dat hij zelf alleen maar in een survival modus zit. Het zal ook nog een hele een tijd duren voor hij privé orde op zaken kan stellen.

5) Bart heeft gevraagd om enkele maanden uit de picture te blijven om ook wat te bekomen van wat hem overkomen was, en een rustperiode in te lassen. Van deze rustperiode is niets in huis gekomen, Bart heeft zonder enige tussenpauze er onmiddelijk opnieuw voor 100% moeten voor gaan.

6) Ik heb in de afgelopen jaren 3 bedrijven uit faling overgenomen en heb nooit meegemaakt dat iemand in zulke situatie toch nog zoveel echte medestanders heeft die altijd onvoorwaardelijk achter Bart zijn blijven staan, dit zowel bij klanten, medewerkers maar zelfs nog leveranciers die graag terug samenwerken.

7) Dit komt omdat de mensen die Bart kennen weten dat hij eerlijk is, een zeer harde werker en een aangename kerel om mee samen te werken. Ook ik heb dit nu van dichtbij kunnen ervaren hoewel ik Bart al eerder kende.

8) Dat Bart fouten heeft gemaakt staat buiten kijf. Dat hij te snel gegroeid is en zich heeft laten gaan in een droom om een groot horeca-imperium uit te bouwen weet ondertussen iedereen. Maar ik weet zeker dat er geen frauduleuze praktijken waren, anders had ik nooit samengewerkt.

9) Ondertussen is er een doorstart waarbij 10 mensen in een fulltime betrekking opnieuw aan de slag konden en nog talrijke medewerkers in deeltijds dienstverband.

10) Als iedereen na een faling in een hoekje moet gaan zitten uithuilen en nooit meer zaken mag doen leven we in een verkrampte maatschappij, leve de ondernermers die ook in crisistijd het nog eens opnieuw proberen!

 

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.