Nieuws Limburg Piloten KLM vliegen met Genkse software

Piloten KLM vliegen met Genkse software

Piloten KLM vliegen met Genkse software

De piloten van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij KLM vliegen binnenkort met digitale vluchtdocumenten, en dit dankzij de app AvioBook, een creatie van het Genkse bedrijf AvioVision. Een spectaculaire toepassing, want alle vluchtinformatie (bv. over de procedures, brandstof, weersomstandigheden, reisroute,…) bevindt zich nu op één tablet. Aangezien al deze informatie nu niet meer op papier moet meegenomen worden, spaart een grote luchtvaartmaatschappij als KLM, zo’n 30.000 pagina’s papier per dag uit! Tijdens de vlucht vergaart AvioBook ook alle informatie, van brandstofverbruik tot de duur van de vlucht en eventuele veranderingen onderweg. Deze gegevens zijn tijdens de vlucht en na de landing heel snel beschikbaar voor passagiers en de operationele diensten.

klmHet KLM-contract impliceert een groei van 50% voor het Genkse AvioVision (Kris Van Den Bergh en Jack Waldeyer). Tegen eind 2015 hoopt het bedrijf 3.000 vliegtuigen te bedienen. Daarom wil AvioVision op korte termijn 5 ervaren ontwikkelaars aantrekken, en tegen eind 2016 het personeelsbestand verdubbelen.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.