Nieuws Limburg Pilotto en Brouwers verkopen hun ASIST

Pilotto en Brouwers verkopen hun ASIST

Pilotto en Brouwers verkopen hun ASIST

Het van origine Limburgse softwarebedrijf ASIST, nu gevestigd in Leuven, Luxemburg en Zwitserland, komt in handen van het Duitse beursgenoteerde softwarebedrijf Softline. Door de overname kan ASIST zich nog meer richten op buitenlandse expansie. Voor de ruim 50 werknemers verandert er niets.

ASIST is gespecialiseerd in het onderhoud en de modernisering van IT-oplossingen die werden ontwikkeld door IBM. Een idee van de oprichters, Paul Pilotto (foto) en Maurice Brouwers, die hiermee van start gingen in 1995. Ze vergelijken hun activiteiten graag met een mecanicien in een autogarage. “Wij zijn de leverancier van de gereedschapskist die de mecanicien gebruikt om auto’s te herstellen,” legt Maurice Brouwers uit. “Wij zeggen waarvoor elk stuk gereedschap dient en leren de mecanicien hoe hij het moet gebruiken. Kortom, ASIST levert programma’s voor programmeurs en leert hen met de programma’s te werken.”

ASIST is onder meer actief voor grote banken, verzekeringsmaatschappijen en overheidsinstellingen. Eerder haalde het bedrijf belangrijke contracten binnen van de Parijse mutualiteiten en van de Industrial and Commercial Bank of China, één van de grootste banken ter wereld. Het bedrijf telt momenteel een vijftigtal werknemers, die meestal bij de klanten aan de slag zijn. ASIST realiseert momenteel al ruim 60 procent van zijn totale omzet van ruim 4,5 miljoen euro in het buitenland.

“De overname door Softline is een goede zaak voor ons,” legt Maurice Brouwers nog uit. “Ons werkterrein wordt meteen een flink stuk groter. Dankzij de internationale uitstraling van Softline krijgen we vanaf nu ook makkelijker toegang tot markten die tot dusver voor ons niet bereikbaar waren.” Voor Softline betekent de overname van ASIST dan weer een belangrijke uitbreiding van de dienstverlening en een voet aan de grond in België, Luxemburg en Zwitserland.

Softline werd opgericht in 1983 en is sinds 2000 op de beurs genoteerd. Het bedrijf realiseert met 200 werknemers en omzet van 40 miljoen euro. Over de financiële afhandeling van de overname zijn geen details vrijgegeven. De bedrijfsnaam ASIST blijft behouden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.