Pingo-Kip-1

Pingo Maasmechelen betrokken bij megafusie

De Nederlandse kipverwerkende groep Plukon Royal, waartoe ook Pingo Poultry in Maasmechelen, Maiski in Aarschot en Flandrex in Moeskroen behoren, gaat een fusie aan met de Duitse sectorgenoot Stolle. Samen zal deze groep per week 6,5 miljoen braadkippen slachten en verwerken, goed voor een omzet van 1,1 miljard euro en 4000 medewerkers.

Plukon Royale Groep is vandaag al nummer 1 op de Nederlandse en Belgische markt in voorverpakte, verse en diepgevroren kipproducten voor supermarktketens en de horeca. Het bedrijf behaalt een omzet van 740 miljoen euro en stelt 2700 mensen tewerk. Een voornaam deel van de activiteiten situeert zich in België, waar Plukon Royale vestigingen heeft in Aarschot (met het merk Maiski), Moeskroen (Flandrex) en de kippenslachterij in Maasmechelen. Pingo Poultry Maasmechelen is met 490 medewerkers en een omzet van 188 miljoen euro één van de absolute kleppers in de groep. Het Duitse familiebedrijf Stolle, waarmee Plukon Royale gaat samensmelten, heeft 4 vestigingen in Duitsland, waar de 1500 medewerkers een omzet realiseren van 370 miljoen euro.

De nieuwe groep gaat nu wekelijks zowat 6,5 miljoen kippen en kalkoenen verwerken. "Het doel van de samensmelting is vooral de versterking van onze positie op de Duitse markt", zegt Constant Wauters, bedrijfsleider van Pingo Poultry in Maasmechelen. "Nu we in België en Nederland al nummer één zijn, en we in Frankrijk heel snel marktaandeel veroveren, willen we ook in Duitsland bij de grote jongens gaan horen. Stolle Groep is daarvoor de ideale partner."

Op enkele synergievoordelen na, zoals het uitwisselen van marktinformatie en technologie, zal deze fusie met Stolle geen gevolgen hebben voor de Belgische vestigingen.