DW-Plastics-Coca-Cola

Plastic bakken uit Bilzen opnieuw erg in trek

DW Plastics in Bilzen, waar kratten en palletten uit kunststof worden gemaakt, heeft de omzet zien toenemen van 27 naar 41 miljoen euro, een stijging van maar liefst 51 procent. Daarmee bereikt de spuitgieterij het niveau van de begin jaren 2000, en komen de recordjaren 2006 en 2007 (van zo'n 54 miljoen) langzaam in zicht. De prima cijfers hebben te maken met enkele grote bestellingen die het bedrijf mocht noteren voor Spaanse en Poolse drankenproducenten. De Spaanse vestiging nam dan ook een omzet van 9,3 miljoen voor haar rekening.

Er werden het afgelopen boekjaar ook meer dan 100.000 palletten geproduceerd, deels op een nieuwe matrijs. In totaal maakt de Belgische vestiging van DW Plastics 2 miljoen stuks van bakken en palletten, tegenover 1,4 miljoen een jaar eerder.

De winst bij DW Plastics groeide evenwel niet gelijkmatig, en sloot met 2,6 miljoen euro iets lager af dan vorig boekjaar. De sterk gestegen grondstofprijzen (van HDPE, wat o.a. gemaakt wordt door Dow Chemical in Tessenderlo), maar vooral de duurdere gerecycleerde basisgrondstof, strooiden roet in het eten. De directie van de Bilzense spuitgieterij is positief gestemd over de toekomst. Voor 2012-2013 wordt minstens een evenaring van het volume vooropgesteld.