Nieuws Limburg Plataan (Hasselt) gaat in 2018 grote stap zetten

Plataan (Hasselt) gaat in 2018 grote stap zetten

Plataan (Hasselt) gaat in 2018 grote stap zetten

Plataan, het bedrijf dat in 2005 werd gesticht door Koen Stox en Vincent Bellefroid, is aan een flinke versnelling bezig. Wereldwijd worden hun filmpjes over het gebruik van Microsoft-toepassingen erg gretig bekeken. Maar ook andere bedrijven laten bij Plataan in Hasselt filmpjes opnemen om hun boodschap op een directe, dynamische en begrijpbare manier over te brengen. “Tijd voor groei”, aldus de zaakvoerders.

De onderneming ging van start als trainings- en adviesbureau voor ERP-pakketten van Microsoft. Al snel kwam er de publicatie van handleidingen bij. Om vandaag vast te stellen dat video hun booming business is. “Het was op vraag van Microsoft zelf dat we onze trainingen zijn gaan opnemen om als video-content te verspreiden,” legt Vincent Bellefroid uit. “Om daarvoor erkend te worden als Microsoft Learning Partner, moet er aan tal van kwaliteitseisen worden voldaan. De Amerikanen zijn speciaal naar Hasselt gekomen om onze filmstudio (op Corda Campus) en onze werkwijze van dichtbij te inspecteren.”

De rest is geschiedenis. De video’s van Plataan gaan de wereld rond en helpen Microsoft-gebruikers om software onder de knie te krijgen. “Daarnaast worden onze studio’s ook gebruikt om andere informatieve video’s op te nemen, zoals introductiefilmpjes voor nieuwe medewerkers of audiovisuele cijferpresentaties”, aldus Koen Stox. “Onze klanten gebruiken ons platform, Plataan.tv, om hun videoboodschappen te delen met hun publiek.” Op het platform staat ook content die Plataan zelf maakt, en online kan aangekocht worden.

“We werken nu verder aan de uitbouw van dit platform. Het doel is om extra diensten aan te bieden en deze meer ‘schaalbaar’ te maken. De groei zal leiden tot extra aanwervingen. Het staat vast dat we in 2018 een grote stap zullen zetten”, besluiten Koen Stox en Vincent Bellefroid.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Meest gelezen in deze regio

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.