Nieuws Limburg Plataan (Hasselt) in Nederlandse handen

Plataan (Hasselt) in Nederlandse handen

Plataan (Hasselt) in Nederlandse handen

Het Nederlandse bedrijf QBS Group heeft een meerderheidsbelang genomen in Plataan, het bedrijf op de Corda Campus dat online en offline modules maakt om Microsoft-software onder de knie te krijgen.

Plataan werd in 2005 gesticht door Koen Stox en Vincent Bellefroid. De onderneming ging van start als trainings- en adviesbureau voor ERP-pakketten van Microsoft. Vandaag zijn vooral hun instructievideo’s erg populair. “Het was op vraag van Microsoft zelf dat we onze trainingen zijn gaan opnemen om wereldwijd als video-content te verspreiden naar Microsoft-partners”, legt Vincent Bellefroid uit. “Daarnaast worden onze studio’s op de Corda Campus ook gebruikt om andere informatieve video’s op te nemen, zoals introductiefilmpjes voor nieuwe medewerkers of audiovisuele cijferpresentaties. Onze klanten gebruiken dus ons platform (Plataan.tv), om allerlei videoboodschappen te delen met hun publiek.” Plataan beschikt in Hasselt ook over klaslokalen voor live trainingsmomenten.

Het succes van Plataan is internationaal niet onder de radar gebleven. Het Nederlandse QBS Group heeft nu een meerderheidsbelang in Plataan gekocht. Daarmee verbreedt de overnemer de portefeuille van diensten aan Microsoft Dynamics-partners wereldwijd. Plataan wordt voortaan beschouwd als de voornaamste strategische trainingspartner van de groep en bouwt zo verder aan het groei-verhaal.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.