Nieuws Limburg Platenlabel van Bilzenaar naar Duitsland en Frankrijk

Platenlabel van Bilzenaar naar Duitsland en Frankrijk

Platenlabel van Bilzenaar naar Duitsland en Frankrijk

Bart Becks, mede-oprichter en CEO van het muzieklabel SonicAngel, vertoeft deze week in Duitsland en Frankrijk, om er nieuwe vestigingen te openen. Na België in 2010 en de VS vlak nadien, is het concept zodanig succesvol dat de rest van Europa nu al aan de beurt is. “Het idee is ontstaan toen Maurice Engelen als jurylid van het programma X-factor, vaststelde dat jong talent hier te weinig kansen krijgt,” vertelt de Bilzenaar, die vroeger o.a. nog CEO was van Skynet en nu deeltijds in Californië woont. “Op hetzelfde moment merkte ik in de VS wel een nieuwe dynamiek van interessante businessmodellen. Daarop zijn Maurice en ik gaan samenzitten, en zo werd SonicAngel geboren. Het basisprincipe is ‘crowd funding’, waarbij de fans kunnen investeren in een opkomende artiest. Wie bijvoorbeeld 10 euro heeft bijgedragen om Tom Dice te lanceren, krijgt daar vandaag al 33 euro voor terug. Zo creëren we betrokkenheid en worden passieve muziekliefhebbers ineens actieve ambassadeurs.”

SonicAngel onderscheidt zich ook door de link met de social media en allerlei vormen van innovatieve marketing. Het bedrijf kende meteen een geweldige start, vooral door het instant succes van Tom Dice. “Intussen hebben we al 15 beloftevolle artiesten in portefeuille in België, en 7 in het buitenland,” aldus nog Bart Becks. “Vandaar ook dat we deze week van start gaan met SonicAngel Duitsland en SonicAngel Frankrijk.” In dat laatste land staat het label overigens op nr. 1 in de hitparades met het nummer Il Nous Faut van Tom Dice en Elisa Tovati. (zie clip hieronder)

SonicAngel is overigens graag bereid om het verhaal van hun succes te delen met de Limburgse ondernemers. Maurice Engelen (Praga Khan, Lords of Acid,…) komt hiervoor speciaal naar Hasselt (Muziekodroom) op 22 september. Ook één van de veelbelovende bands van SonicAngel zal er kort optreden. Wie er ook zal zijn: Lien Van de Kelder! Meer info en inschrijven:klik hier.

httpv://www.youtube.com/watch?v=7dxR0yIgjW8

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Sector
Onderneming
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.