Nieuws Limburg Platform voor vliegende kappers wint wedstrijd

Platform voor vliegende kappers wint wedstrijd

Platform voor vliegende kappers wint wedstrijd

De Hasseltse kapster Mercedes Sanchez heeft de 4e editie gewonnen van de Pop Poll Ideeënwedstrijd, georganiseerd door Bizidee. De onderneemster, al 30 jaar actief in het vak, wil een platform oprichten waar kapsalons terecht kunnen om tijdelijk een ervaren vervanger te vinden. Vooral eenmanszaken die kampen met ziekte of zwangerschap kunnen met het nieuwe initiatief de continuïteit van hun zaak verzekeren.

Mercedes Sanchez moest als kankerpatiënte gas terugnemen, wat nefast was voor haar zaak. “Als je alleen bent in je salon, mag je niet ernstig ziek worden”, zegt ze. “Als je je klanten een tijdje niet kunt verderhelpen, ben je ze kwijt. Zo simpel is het.”

Toen bovendien een collega vroeg om haar te vervangen tijdens de zwangerschap, ging bij Mercedes Sanchez een belletje rinkelen. “Met een platform waar tijdelijke kappers te vinden zijn, kunnen we de eenmanszaken ontzorgen”, vertelt ze. “We willen een poule maken van ervaren, getalenteerde kappers die kunnen inspringen waar nodig. Daarbij denken we ook aan gepensioneerde kappers, die opnieuw energie in hun passie kunnen stoppen en misschien zelfs klaar zijn voor een tweede carrièreboost.”

Mercedes Sanchez wint als uitverkorene van de 4e Pop Poll Ideeënwedstrijd een geldprijs van 4000 euro. Hiermee kan ze haar idee verder uitwerken. Het platform moet naast een matchingtool, tevens informatie bevatten over opleidingen en andere facetten van professionalisering.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.