Nieuws Limburg Plit (nv Janssen) overleden op 73-jarige leeftijd

Plit (nv Janssen) overleden op 73-jarige leeftijd

Plit (nv Janssen) overleden op 73-jarige leeftijd

Hippolyte Janssen, onder de vrienden en collega’s gekend als Plit, is vorige week overleden in Genk. Een zware ingreep aan het hart werd hem helaas fataal.

Hippolyte Janssen was oprichter en beheerder van NV Janssen en Janssen Maasbrug. In de jaren ’60 brak hij zijn studies af om een douaneagentschap uit te bouwen in Maaseik, later uitgebreid met vestigingen in Genk en Boorsem. Doorheen de jaren diversifieerde hij zijn bedrijf met diverse disciplines, waardoor hij nooit afhankelijk was van economische impact binnen een bepaalde sector en zijn ondernemerszin kon blijven ontplooien. Zo startte hij midden jaren ’70 een eigen transportbedrijf, gespecialiseerd in trafiek op Duitsland met veelal computerapparatuur. Daarnaast bouwde hij met zijn team sinds de jaren ’80 ook een succesvol vastgoed- en verzekeringskantoor op (Janssen Maasbrug). Hippolyte was tot de dag voor zijn ingreep nog actief in de zaak. Zijn dochter Sabine, zoon Filip en de medewerkers zullen de activiteiten verderzetten.

Plit was een ondernemer pur sang, gepassioneerd, gedreven en leergierig, maar daarnaast stond hij ook gekend als een uiterst aangenaam en warm persoon. Hij werd 73 jaar.

De afscheidsviering vindt plaats op donderdag 21 september om 10u30 in de Sint-Catharinekerk in Maaseik. Onze redactie leeft mee met de nabestaanden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.