Politici staan stil bij Dag van de Ondernemer

Al voor het 3e jaar op rij werd vrijdag in Limburg de Dag van de Ondernemer gevierd. "Hiermee willen we het belang van ondernemerschap voor onze maatschappij in de verf zetten,” aldus Bart Lodewyckx, directeur van Unizo Limburg. "Want het economische en maatschappelijke belang van ondernemers is onmiskenbaar. Hun ondernemerschap én hun verantwoordelijkheidszin vertalen zich in duizenden jobs en met hun activiteiten zwengelen ze de economie mee aan.”

beaufort kitir gijbelsOp deze dag lopen politici, zoals de ministers Steven Vandeput en Jo Vandeurzen, voorzitter van het Vlaams parlement Jan Peumans, partijvoorzitter Wouter Beke en fractieleiders in de Kamer Meryame Kitir en Patrick Dewael 'stage' bij Limburgse bedrijven. Politici bepalen immers het ondernemersklimaat, en dan kan het geen kwaad om te ondervinden wat er zoal leeft op de werkvloer van ondernemers, vindt Unizo Limburg.

Eén van hen was Meryame Kitir van sp.a, die ging 'meewerken' in het gloednieuwe Beau-Fort Kindcentrum, dat momenteel in Lommel wordt gebouwd door Ainhoa Vermunt (foto). Met haar vernieuwende visie rond kinderopvang won ze vorig jaar de ondernemingswedstrijd Bizidee. Aannemer Mathieu Gijbels zal de werken aan Beau-Fort afronden begin januari 2016.