Polycab (Opglabbeek) is failliet verklaard

polycab

Het bedrijf Eagle Construct uit Opglabbeek, beter gekend onder de benaming Polycab, is door de rechtbank van Koophandel in Tongeren failliet verklaard. Daarbij verliezen 24 mensen hun baan.

Polycab/Eagle Construct maakte tijdelijke accommodatie voor bedrijven op basis van grote containers. Onderaannemers zorgden voor de afwerking, zoals airco, sanitair, ingebouwde keukens, enzovoort. Banken zoals Belfius en BNP Paribas Fortis lieten bij het bedrijf hun tijdelijke kantoor-units bouwen, die gebruikt werden op evenementen of op momenten dat er verbouwingen waren in de bankgebouwen. Ook grote ziekenhuizen in het hele land en de NATO waren klant bij Eagle Construct. Geografisch was de onderneming actief in de Benelux en Noord-Frankrijk.

Volgens goed ingelichte bron kwam het bedrijf in moeilijkheden omdat de markt in elkaar is geklapt. Een kapitaalverhoging bracht geen soelaas. Het orderboekje was helemaal leeg. Vorige week donderdag hebben de eigenaars, een grote Duitse groep, zelf de boeken neergelegd. Daarop werd deze week het faillissement uitgesproken. Voor de 24 werknemers is er weinig hoop dat er een overnemer voor een doorstart wordt gevonden. De rechtbank heeft als curatoren Bernaerts, Mailleux en Ruysschaert (kantoor in Genk en Tongeren) aangesteld.