Nieuws Limburg POM Limburg en provinciebestuur geven de Limburgse economie zuurstof

POM Limburg en provinciebestuur geven de Limburgse economie zuurstof

POM Limburg en provinciebestuur geven de Limburgse economie zuurstof

De Coronacrisis maakt een abrupt einde aan de economische hoogconjunctuur van de afgelopen jaren. Het Limburgse ondernemingsweefsel zal door een moeilijke periode moeten. Deze periode overbruggen wordt de eerste uitdaging. Versterkt uit deze crisis komen is de tweede uitdaging. Op beide vlakken nemen POM Limburg en het provinciebestuur initiatieven.

Provinciebelasting uitgesteld tot einde van het jaar

De inning van de provinciale bedrijfs- en gezinsbelasting wordt uitgesteld naar het einde van het jaar. Het provinciebestuur garandeert de behandeling van vergunningsprocedures voor bedrijven, zodat zij kunnen rekenen op rechtszekerheid voor hun bedrijfsplannen. POM Limburg blijft ook in deze coronaperiode de juridisch noodzakelijke adviezen afleveren.

Speciale bijeenkomst sociale partners

POM-voorzitter en gedeputeerde voor Economie Tom Vandeput riep de sociale partners samen voor een speciale coronabijeenkomst. Piet Pauwels (UHasselt), Tinne Lommelen (VDAB) en Noël Slangen (POM Limburg) gaven er inzage in de economische situatie. Zo zouden, zonder de overheidsmaatregelen en de economische werkloosheid, 12.000 van de 20.000 Limburgse bedrijven met personeel al na 2 maanden in moeilijkheden komen. De Limburgse sociale partners roepen de werknemers op om te werken waar er gewerkt kan worden binnen de veiligheidsmaatregelen, en de bedrijven om de activiteiten voort te zetten waar dat binnen de veiligheidsmaatregelen mogelijk is.

Werktafels SALKturbo opgestart

Het provinciebestuur, POM Limburg en de provinciale directie Economie werken met vereende krachten ook al aan het economisch herstel na de Coronacrisis. POM-voorzitter Tom Vandeput: “Met SALKturbo kunnen we als provincie snel een voorsprong nemen na de Coronacrisis. De UHasselt is klaar met een eerste analyse van de Limburgse economie en er werden taskforces samengesteld rond Ondernemingsweefsel, Ondernemingsruimte en Energie, Mobiliteit, Digitalisering en Dynamisch talent. Tegen september moet het actieplan klaar zijn.”

Vacatures bij POM Limburg

Een cruciale rol in de uitvoering van SALKturbo en in de economische versterking van de provincie is weggelegd voor de Provinciale OntwikkelingsMaatschappij POM Limburg. Om onze provincie economisch te versnellen, heeft POM Limburg een aantal vacatures gelanceerd. Geïnteresseerden kunnen nog steeds solliciteren. Het volledige overzicht van de vacatures vind je op www.pomlimburg.be/jobs.

Reageer op dit bericht

Onderneming

Gerelateerde berichten

Brussel, Hasselt
Brussel

A2o breekt de ban in Brussel

De architecten van het Hasseltse kantoor A2o hebben een reeks van prestigieuze projecten binnengehaald in onze hoofdstad. Zopas werd nog… Lees meer

Onderneming

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.