Nieuws Limburg Pom, pom, pom… de nieuwe directeur is…

Pom, pom, pom… de nieuwe directeur is…

Pom, pom, pom… de nieuwe directeur is…

De kogel is door de kerk. Het directiecomité van de POM (Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij) heeft uit drie kandidaten Frank Zwerts gekozen als algemeen directeur. Hij neemt op 1 oktober 2017 de fakkel over van interimdirecteur Noël Slangen. Zwerts zal die taak combineren met zijn taak als algemeen directeur van Locate in Limburg.

De functie van algemeen directeur van POM Limburg, het sociaal-economisch beleidsorgaan van de provincie, leek jarenlang wel behekst. Het was een komen en snel weer gaan van mensen. Gedeputeeerde voor Economie Erik Gerits stelde daarom Noël Slangen aan als transitiemanager. Hij moest de POM heruitvinden en op zoek gaan naar een geschikte kandidaat voor de directeursfunctie. Om de overgang vlot te laten verlopen, zullen Noël Slangen en de nieuwe directeur gedurende de maand september samenwerken. Daarna zal Frank Zwerts die functie combineren met zijn functie als directeur van Locate in Limburg, de instelling die buitenlandse bedrijven wil overhalen om zich in Limburg te vestigen. Het is de bedoeling dat de operationele werking van Locate in Limburg geïntegreerd wordt binnen de werking van POM Limburg. Het SALK-project Locate in Limburg loopt eind 2018 immers af. Vanaf begin 2019 komt Frank Zwerts voltijds in dienst bij de POM.

Frank Zwerts werd gekozen omwille van zijn ervaring als ondernemer (Visys), in de internationale banksector en omwille van zijn bekendheid met het Limburgs economisch landschap. “Noël Slangen heeft als interimdirecteur de organisatie van de POM gereorganiseerd. Er zijn 24 nieuwe projecten en 8 platformen goedgekeurd door het directiecomité”, zegt gedeputeerde Erik Gerits. “Het mag duidelijk zijn dat we nu terug op een ambitieniveau zitten dat Limburg waardig is.”

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.