Nieuws Limburg Poort van energiestad zwaait plechtig open in Genk

Poort van energiestad zwaait plechtig open in Genk

Poort van energiestad zwaait plechtig open in Genk

Op het Thor-park in Genk is het eerste gebouw van EnergyVille feestelijk geopend. Een prominentenparade met onder meer burgemeester Wim Dries, Europees Commissaris Maroš Šefčovič, federaal minister Marie Christine Marghem en Vlaams minister Bart Tommelein, luisterde de plechtigheid op.

EnergyvilleEnergyVille moet dé referentie worden voor doorgedreven onderzoek en ontwikkeling van de energiesystemen van de toekomst, zoals krachtige opslagbatterijen, slimme netten, decentrale systemen, enzovoort. Instellingen als KU Leuven, Vito, Imec en UHasselt bundelen hier hun expertise op vlak van duurzame energie. Bedoeling is om in de voormalige steenkoolmijn de transitie te maken van zwart goud naar groen goud.

Volgend project op het to do-lijstje: de bouw van EnergyVille 2, een stulpje van 4.900 m², waarvan 2000 m² labo’s en 2900 m² kantoren. De labo’s richten zich vooral naar technologieontwikkeling voor zonnepanelen en nieuwe batterijen voor lokale energieopwekking en energieopslag. De eerste spadesteek is intussen al gebeurd. Tegen Q2 van 2018 moet de tent op volle toeren draaien.

Reageer op dit bericht

Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.