Nieuws Limburg Pop-up kunstgalerij helpt immo verkopen

Pop-up kunstgalerij helpt immo verkopen

Pop-up kunstgalerij helpt immo verkopen

Wat doe je om potentiële kopers van waardevol vastgoed te imponeren? Stefan Vanweddingen (links op de foto) van Aktimmo in Sint-Truiden probeert het met kunst. Exclusieve woningen en bedrijfsgebouwen die Aktimmo aan de man wil brengen, worden eerst door jonge kunstenaars aangekleed. Vervolgens mogen geïnteresseerde partijen een bezoek brengen op de ‘openhuisdagen’. “Door de beloftevolle kunstenaars de kans te geven om hun werk te tonen in onze woningen, geven we deze huizen extra cachet en creëren we beleving ter plaatse,” legt Vanweddingen uit. “In een ontspannen sfeer kunnen potentiële kopers hun mogelijk toekomstige woonst ontdekken. Wij trekken hiermee een publiek aan dat anders misschien nooit was komen kijken. Datzelfde geldt uiteraard ook voor de kunstenaars.”
Aktimmo kunst
Het concept is eigenlijk een idee van schilder Steven Vandervelpen, die door te exposeren in atypische ruimtes zijn kunst een extra dimensie wil geven. Het is voor het eerst in Vlaanderen dat dergelijke samenwerking leidt tot een pop-up kunstgalerij in te verhandelen vastgoed. (Foto: Jozef Croughs).

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.