Nieuws Limburg Positief signaal voor Bart Claes Catering

Positief signaal voor Bart Claes Catering

Positief signaal voor Bart Claes Catering

Het schuldherschikkingsplan van cateraar Bart Claes is maandag over het algemeen positief onthaald door de schuldeisers. Dat voorziet zoals bekend in een kwijtschelding van 2,4 miljoen euro aan schulden. Volgende maandag spreekt de rechtbank het vonnis uit.

De schuldeisers van de cateringgroep hebben tijdens de geheime hoorzitting op de handelsrechtbank in Tongeren de gelegenheid gekregen om hun zeg te doen over het schuldherschikkingsplan dat voorligt. Dat gebeurde achter gesloten deuren. Wat er precies gezegd is, is niet bekend. Uit een aantal reacties valt af te leiden dat een aantal grote schuldeisers – die zoals bekend het grootste deel van hun schuld moeten laten vallen – zich het meest verzet hebben. Maar de algemene teneur was niettemin positief, zo blijkt.

De rechtbank zal normaal gesproken maandag de knoop doorhakken. “Dit is ongetwijfeld een positief signaal voor Bart Claes, maar dat betekent niet dat de rechtbank dit signaal automatisch volgt. Het parket heeft immers ook een aantal bedenkingen, en het plan moet nog getoetst worden aan onder meer de eisen van de wet op continuïteit van de ondernemingen (WCO)”, zegt persrechter Roger Vanmol.

Bart Claes liet gisteren weten erg tevreden te zijn met de steun van de schuldeisers, maar wil voor het overige geen commentaar kwijt en wacht de beslissing van de rechtbank maandag af.

Herstelplan
Het reorganisatieplan van de groep Bart Claes houdt zoals bekend een schuldvermindering in van 2,4 miljoen euro op een totaal van 2,9 miljoen aan schulden. Kleine schuldeisers kunnen het meest recupereren (tot 90%), terwijl grotere schuldeisers het minst overhouden (tot 10%). Het resterende half miljoen wordt over een periode van vijf jaar terugbetaald. De bekende cateringgroep vroeg in november vorig jaar bescherming aan.

Reageer op dit bericht

Sector
Onderneming
Personen

Gerelateerde berichten

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.