Nieuws Limburg Power Tools: omzet +200 miljoen

Power Tools: omzet +200 miljoen

Power Tools: omzet +200 miljoen

De lucht boven Hoeselt lijkt weer helemaal opgeklaard. Dat is niet alleen goed nieuws voor de duiven van het World Pigeon Center, maar ook voor de cijfers van het daarnaast gelegen Power Tools Distribution, verdeler van onderdelen voor industriële werktuigen en constructie-materieel. Want na de fameuze tik van 35% die het bedrijf door de economische crisis in 2009 moest incasseren (220 miljoen minder omzet), is de verkoop inmiddels weer fors aangetrokken. Het dochterbedrijf van Atlas Copco wist in 2010 bijna 200 miljoen extra omzet te genereren, om te stranden op zo’n 603 miljoen. “Ook voor ons was dat een positieve verrassing,” aldus de raad van bestuur bij Power Tools. “Het aantal backorders steeg tot recordhoogte, maar dankzij de extra mensen en middelen hebben we dat goed kunnen opvangen.”

Meer concreet liep het personeelsbestand gelijkmatig op: In 2010 werden er 17 FTE’s aangeworven en gemiddeld 22 extra interimkrachten. De investeringen namen toe, tot zowat 850.000 euro, vooral in gebouwen, installaties en software.

Voor dit jaar is Power Tools Distribution “gematigd positief”. Enerzijds stemt de spectaculaire groei in de BRIC-landen hen gunstig, maar anderzijds baren de slechte overheidsfinanciën in Griekenland, Portugal en Ierland hen zorgen. Dit zou moeten leiden tot een groei van 7 tot 10 procent, wat zelfs in het minst optimistische scenario een absoluut recordjaar voor Power Tools Distribution zou inhouden.

Reageer op dit bericht

Gerelateerde berichten

Onderneming
Personen
Gemeente

Veel gelezen in deze regio

Dit overzicht graag personaliseren met onderwerpen op jouw maat?

Maak een account aan en ga op onze gids pagina op zoek naar bedrijven, personen, sectoren en gemeentes die binnen jouw interessegebied vallen. Op deze manier kunnen we in onderstaand overzicht een gepersonaliseerde lijst van artikels tonen.