pret a gouter bart en alma

Prêt-à-Gouter kiest voor ander concept

Prêt-à-Goûter, het gekende restaurant in Bolderberg, sluit eind juni de deuren. Chef-kok Bart Vandenhove en zijn moeder Alma gaan echter verder met een ander concept. Vanaf 13/7 kan je er terecht voor 'private dining' voor groepen vanaf 10 personen: verjaardagsfeesten, familiediners, trouwfeesten of zakelijke lunches. "Na het plotse overlijden van Maaike (de gastvrouw van Prêt-à-Goûter) willen we haar levenswerk in stand houden. We kiezen daarbij voor een andere formule, die in de nieuwe constellatie beter haalbaar is en toch onze familiale, vertrouwde sfeer waarborgt", vertelt Alma.

“Soms nodigt het leven uit om stil te staan. Om te herademen. En te herbronnen”, zeggen Bart en Alma, die nog steeds rouwen om het verlies van hun beminde zus en dochter Maaike. Ze kwam eind januari om het leven na een noodlottige val, en liet een enorme leegte achter bij Prêt-à-Goûter. Zo goed als mogelijk werd sinds Valentijn het restaurant verdergezet met het bestaande team. Gedreven door het eerbetoon aan Maaike.

Maar de huidige formule is zwaar om te dragen in de huidige bezetting. Vandaar dat Bart en Alma het over een andere boeg zullen gooien. In de plaats van een dagelijks restaurant te runnen (dat je nog kunt boeken tot 29 juni, dus snel zijn!) komt er een nieuw concept van private diners. “We blijven gaan voor onze passie: en dat is mensen samenbrengen rond de tafel, met smaak, sfeer en een persoonlijke toets”, vertelt Alma.

Gasten kunnen ook in de toekomst logeren bij Prêt-à-Goûter. De twee gastenkamers en studio, die een jaar geleden nog waren te zien bij Met 4 in Bed, zijn nog de hele zomer beschikbaar. “Ideaal voor wie wil onthaasten, genieten of gewoon wat langer wil blijven in ons mooie Limburg”, besluiten Alma en Bart, die hun ondernemende carrière aldus een nieuwe wending gaan geven. Succes!